Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og kostpolitik

Køkkenlederen har udformet et lille skriv om hvilket udgangspunkt Tommeliden har for kost i vuggestuen

  • Vi foretrækker sund mad, uden for meget fedt, sukker og tilsætningsstoffer
  • Vi udarbejder madplaner for hver uge og dagens måltider kan læses på Aula
  • Vi tager udgangspunkt i den danske madkultur, og respekterer andre religioner og kulturbaggrunde
  • Vi er bevidste om at vælge økologisk, men prioriterer også ud fra økonomi. Vores køkkens øko-indkøb ligger på 30-60 %, og svarer til Det Bronze Økologiske Spisemærke
  • Vi serverer varm mad 4 gange om ugen og kold mad (rugbrød) en gang om ugen
  • Vi varierer mellem grød, kød, fisk vegetarretter og supper
  • Vi tager udgangspunkt i årstidens tilbud af frugt og grønt
  • Vi bager selv sundt og fiberrigt brød til de varme retter
  • Både kerner og mel, samt kød er med få undtagelser økologiske
  • Mælken er altid økologisk
  • Vi prioriterer fuldkorns produkter (ris, pasta, lasagne)
  • Vi opdaterer med den sidste nye viden indenfor mad til småbørn og deltager jævnligt i kurser om kost og ernæring
  • Fødevareallergi og diæter - Vi respekterer altid udelukkelse af enkelte fødevarer, hvis der er bekræftet mistanke om at et barn er allergisk overfor det. Hvis udelukkelse gælder en stor levneds middelgruppe, fx mælkeprodukter beder vi om en lægelig vurdering